onsdag 7 november 2012

Valvakna.

Jag vaknade 05.00 i morse av Andreas väckarklocka. Han börjar ju jobba 06.00 och såntdär ibland, så han är van. Jag brukar sova förbi klockan. Men i natt vaknade jag alltså, för jag var beredd på att kolla hur det hade gått i det amerikanska valet så fort jag vaknade. Lite som när man var liten och det var julafton och man vaknade huuuur tidigt som helst för att man visste att det var julafton. Men idag var det alltså det amerikanska valet som fick mig att kvickna till. Jag låg vaken ett tag och kollade tidningen på mobilen och följde twitter ett tag, typ tills Obama sa att han vunnit. Grattis Obama och grattis USA säger jag. Och kanske grattis världen också, när jag ändå är igång. Jag tycker att detta var en bra utgång på valet.
 
Jag vet inte om det bara är jag, eller om alla känner så, men detta valet fick mig att börja oroas över riksdagsvalet här hemma i Sverige om knappt två år. Det verkar ju som att Sverigedemokraterna har ett starkt stöd. Tredje största partiet, skulle de bli om det var val idag, säger mätningar. Så det är ju en herrans tur att det inte är val idag.
 
Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Vi måste ta tag i det. Vi måste prata om det. Vi måste avslöja dem. Vi måste visa på ett (eller flera) bättre alternativ. Vi måste vara tydliga med vad medmäsklighet är. I ord och handling. Vi måste se till att Sverigedemokraterna inte får ett starkare stöd, utan ett svagare, ett tynande och tillslut ett ickebefintligt stöd.
 
Jag hatar att mitt land är ett land som tillåter främlingsfientlighet i riksdagen. Det är inte det landet jag vill bo i. Jag vill bo i ett smart och kärleksfullt Sverige som tar hand om alla som bor här på bästa sätt.
 
Så snälla Sverige, vakna nu.
 
Joel:
Obama vann.
Snart är det val i Sverige.
Då ska SD ut. 

1 kommentar:

  1. Det är gôtt att läsa det du skriver. Det är nästan så man kunde sagt det själv. (Men jag kanske har fört över en och annan tanke om solidaritet, böcker och annat genom åren).
    Det är bara 683 dagar kvar till riksdagsvalet...

    SvaraRadera