tisdag 6 november 2012

Böcker och bibliotek.

Igår skrev jag lite om hur jag tänker kring träning, som har kommit att bli ett av mina stora intressen.
Idag skriver jag om ett stort intresse som jag haft väldigt länge. Böcker. Bokhyllor. Bibliotek.
 
Drömmen är, som ni vet, att ha ett stort stort bibliotek. Vad ni kanske inte vet är att jag brukar bildgoogla på bibliotek, och det kan jag sitta med i många kvartar. Och en av mina favoritsidor heter bookshelf porn. Att gå in på ett bibliotek är för mig faktiskt lite som att gå in i en kyrka.  Högtidligt. Andäktigt. En känsla av att det finns något mer.
Min och Andreas bokhylla som den såg ut när vi bodde på Tempus. 
Detta i kombination med att både jag och Andreas njuter av att läsa har lett till att vi har köpt på oss många böcker, vilket har lett till att vi har en ganska stor bokhylla. Jag älskar den! Jag tycker att den är ett konstverk. Jag älskar att titta på böckerna. Jag älskar att låna ut böckerna (nu senast i söndags prackade jag på Emily Den allvarsamma leken, Drottningen vänder blad (vars titel ju är väldigt rolig med kungen och allt ni vet) och Alla mina vänner är superhjältar). Jag lånar ut så ofta jag kan, till och med så ofta att jag inte riktigt vet var mina böcker är. Men det gör inget, för de kommer oftast tillbaks till slut.
 
Som ni kanske har räknat ut så har jag ett problem. Jag älskar bibliotek. Både som plats och framförallt som idé. En lokal fylld med böcker som man får låna gratis. Det är ju helt osannoligt bra.
Men biblioteken nyttjas mindre och mindre, vilket leder till att de får mindre pengar och fler tvingas stänga. Det är ju inte ett dugg bra. Och jag är en av dem som inte nyttjar de fantastiska biblioteken. Det är rent korkat av mig.
 
Därför har jag beslutat att jag år 2013 ska ha som nyårslöfte att inte köpa någon bok som jag inte redan läst och älskat. Jag ska låna böcker på bibblan. För att jag tycker att bibliotek är så fantastiska! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar