måndag 21 maj 2012

Pastor Öst är här!

Nu är jag pastor!! Igår ordinerades jag till pastor inom Svenska Missionskyrkan och Gemensam framtid (som är arbetsnamnet på den nya kyrkan som jag nu tillhör eftersom Missionskyrkan inte längre finns. Mer om det en annan dag.). Igår ordinerades jag och mina nio klasskamrater till pastorer tillsammans med ett helt gäng diakoner. Det var riktigt mäktigt!  Gudstjänsten var i ett gigantiskt tält, jag tror att det rymmer 3000 personer. Och SVT var där och filmade, så om ni vill titta på gudstjänsten så går den på TV nu på söndag 10.00. Men framförallt så kändes det fint att ha representanter från massor av kyrkans församlingar som i torsdags tog beslut i sitt årsmöte om att man vill ha mig som pastor i sin kyrka och att de i söndags var där och bad för mig. Bättre start på ett yrkesliv får man leta efter!
Här gratulerar Rune oss direkt efter att vi blivit pastorer. Jag längst till höger (bokstavsordning, ni vet).
Här är kyrkans nya kyrkoledare Olle, Sofia och Lasse.
Här är min framtida Abra-kollega pastor Pär som gratulerar mig.
Ja, jag har nog inte outat det här på bloggen, men nu är det dags: Jag har fått jobb! Jag ska jobba som pastor med barn- och ungdomsinriktning i Abrahamsbergskyrkan här i Stockholm. Det känns så sjukt bra!

5 kommentarer:

 1. Grattis! Det låter ju som ett riktigt toppenjobb, wow! När jag cyklade hem från jobbet idag funderade jag på om det var Pastor Öst om var den korrekta tituleringen och det verkar det ju vara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jobbet känns bra. Och visst kan pastor Öst vara rätt, men du får gärna kalla mig Maria även i fortsättningen. Kram

   Radera
 2. Maria,
  jag är så glad för din skull och så övertygad om att du hamnat rätt, i rätt yrke och uppdrag.
  Kram, Lotta P

  Ps
  så fin du är i din pastorsdräkt! Det klär dig att vara pastor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack! Jag tycker att det är fint att så många av er hemifrån har gratulerat mig till ordinationen.
   Det kändes faktiskt ganska naturligt att bära kragen. Jag trivs som pastor.
   Kram

   Radera
 3. åh vad roligt! grattis grattis till hela kalaset och jobbet! önskar att jag hade kunnat vara där. kram!

  SvaraRadera