måndag 17 december 2012

Dröm-helg.

Jag fick just en idé. Jag skulle vilja åka bort en långhelg med ett gäng vänner till ett hus bara för att läsa böcker.
 
Åren då jag gick på gymnasiet åkte "gänget" ut till Annas sommarstuga på Åstol över Kristi him. Där kollade vi på film, spelade spel, gick promenader, bakade, lagade mat, sjöng Kristina från Duvemåla-låtar när vi diskade och solade där det var vindstilla. Vi bara var.
 
Och de senaste åren har jag ju åkt på retreat med pastorskandidaterna i början av vårterminen. Då är man också borta några dagar och firar gudstjänst, får andlig vägledning, är tyst, äter fantastisk mat, umgås med Gud, läser uppbyggliga böcker och så.
 
Min drömhelg nu är att samla ihop lite skönt folk, hitta ett hus någonstans vackert, göra en matsedel, ta med några böcker var och åka iväg för att bara läsa, laga och äta mat tillsammans, inte tänka på dygnsrytmen utan ta det lite som det kommer, kanske lösa korsord.
 
Det drömmer jag om nu.

6 kommentarer:

 1. fantastisk.idé! när åker vi?

  SvaraRadera
 2. Så firar vi nyår! Bästa sättet.

  SvaraRadera
 3. Jag är på!

  Jag kan ju säga att jag har tillgång till en fantastisk stuga som rymmer minst tolv personer. Jag har redan provat det där med att bara vara, laga mat, läsa böcker, spela spel, se på film osv. där. Det finns även möjlighet till vedhuggning och eldning. Kruxet är ju att stugan ligger ett par mil söder om Umeå. Så det är en bit.

  Jag bara säger att den finns och att jag är på!

  SvaraRadera
 4. Så sjukt bra idé! Finns också stuga söder om Strömstad att välja på, dock ej vintertid då vattnet fryser, men frampå vårkanten är det inga problem.

  SvaraRadera