lördag 21 juli 2012

Om mitt förhållande till böcker.

Det är ingen hemlighet att jag tycker om att läsa böcker. Jag odlar den bilden av mig själv så mycket jag kan. Jag tycker om att andra vet att jag tycker om att läsa böcker. Jag tycker om att ha en vräkig bokhylla som folk blir impade av när de kommer hem till mig. Jag tittar gärna på litteraturprogrammet Babel och berättar gärna för folk att jag gör det (fd Babel-programledaren Daniel Sjölin pratar om mig och mina likar i sitt sommarprat). Jag läser gärna bokbloggar och litteratursidorna i DN.
Tyvärr läser jag färre böcker än jag både ger sken av och vill. Jag prioriterar konstigt nog inte att läsa så mycket som jag vill. Jag skyller gärna på att jag läser så mycket i skolan att jag inte orkar läsa skönlitterärt också. Det stämmer kanske. Vi får se hur det blir nu när jag slutat skolan och ska jobba. Kanske kommer jag läsa mer då. Hoppas hoppas.

Här är min "vill läsa NU"-lista just nu:
Ingenbarnsland - Eija Hetekivi Olsson. Om Miira som växer upp i förorten Gårdsten, Göteborg och är arg på det mesta.
Var min präst - En munk från Östkyrkan. En liten bok om hur man är ledare i kyrkan.
Något att hoppas på när det värsta har hänt - Per Arne Dahl. Norsk präst som skriver om bla Utöya.
Dödssynden - Harper Lee. Klassiker från 1960 om rasism i södra USA.
Drömbokhandeln - Laurence Cossé. Om en bokhandel som bara säljer bra böcker. Och jag har hört skvallras om att det leder till mord.
Lärjungen - Michael Hjort / Hans Rosenfeldt. Deckare. Jag läste just deras första bok Det fördolda och den hade en väldigt skoj cliffhanger.

Efter denna lilla lista finns en närmast oändligt lång lista som heter "vill läsa SNART". Så snälla. Ge mig inga böcker i födelsedagspresent om de inte är väldigt väldigt bra. Men om de är det så vill jag absolut ha dem! Tillsammans med tid att läsa dem. Tack.

1 kommentar:

  1. Hur många tror du känner igen sig.... Man kommer ganska långt med att läsa om (alltså inte läsa om utan LÄSA om) böckerna på litteratursidorna tex...

    SvaraRadera