onsdag 12 september 2012

Hur vi bodde på cykelturen.


Det är många som undrar hur vi bodde när vi var ute och cyklade. Två tredjedelar av tiden sov vi i vårt tält från Hilleberg som heter Staika. Det braiga med Staika är att det är självstagande, alltså att man inte behöver spänna ut tältlinorna. Man kan alltså sätta upp det på väldigt små utrymmen, något som framförallt Andreas tycker är roligt. Vi utnyttjade den finska (om den finns) och svenska allemansrätten nästan alltid när vi tältade.
En kväll började det regna precis när vi krypit in i tältet. Då är man rätt nöjd. 
Efter en vecka ungefär tog vi vilodag. Då unnade vi oss att bo i en stuga på en camping. Där passade vi också på att tvätta våra äckliga kläder i tvättmaskin och torka dem genom att spänna upp tvättlinor i hela lilla stugan.
Natten till min födelsedag sov vi faktiskt på hotell. Det var egentligen inte för att jag fyllde år, utan för att vi var helt genomblöta och helt slut i kroppen efter att ha cyklat flera timmar i ösregn och så stark motvind att vi behövde trampa som bara den i nerförsbackar. Lyx med hotell och hotellfrukost.
När vi kom över till Sverige så bodde vi hos vänner ibland också. Tusen tack Lena i Nyborg, sen Petter i Luleå, Malin i Umeå och Britt i Gävle. Här sover vi på ett kyrkgolv:
Ser ni var tältet gömmer sig?
Här hittade vi en finfin (och välbesökt) badplats där vi satte upp tältet. Där fanns eldstad och ved som kommunen körde ut, så där satt jag och eldade ganska länge.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar