onsdag 6 mars 2013

Nytt namn?

Nu har Gemensam framtids styrelse släppt sitt namnförslag. Ja, alltså, såhär är det ju, att kyrkan som jag är med i just nu kallas Gemensam Framtid, vilket bara är ett arbetsnamn. Nu har styrelsen alltså kommit med det förslag som de vill att kyrkokonferensen (som för övrigt inte längre kallas KK, utan KyrKo, tackochlov!) ska anta under kristi him-helgen. Förlaget är Gemensam kyrka och här kan ni se en film om varför de ger just det förslaget:
(Tyckte ni också att Olle Alkholm är förvånandsvärt charmig, speciellt 50 sekunder in i filmen? Det är annars mannen som vi här hemma kallar Snape. Mest eftersom han ser ut som Snape. Lite stram och bestämd. Speciellt när han har sin svarta vaddetnuheter som han hade på sig när jag ordinerades. Men men, det var inte det vi skulle diskutera nu.)
Snape.
Olle är längst till vänster i bild.
Vad tycker ni om namnet på kyrkan? Gemensam kyrka.
Jag tycker att det känns ganska bra. Man vill ju vara med i en gemensam kyrka. Det känns som våran kyrka. Inte någon annans. Lite vi-känsla sådär. Ja, jag kan nog vänja mig vid det. En snygg logga och lite så, så kan det bli bra, tror jag.
Nästa helg ska equmenia-styrelsen och gemensam framtid-styrelsen ha gemensamt styrelsemöte i Göteborg. Då kommer vi nog prata namnfrågan en del. Vill ni att jag ska framföra nåt?
 
Joel:
Kyrkans nya namn kommer kanske bli Gemensam kyrka.
En av våra biträdande kyrkoledare ser lite ut som Snape.
Nästa helg kommer jag till Göteborg/Kungälv för equmeniastyrelsemöte, men vi hinner nog inte ses tyvärr...4 kommentarer:

 1. Den kyrkan kan vi vara med i! Vi har ju en gemensam framtid! JE undrar dock: "Vem hum hum är Snape???"
  Kram Eyvor och Jan-Eric

  SvaraRadera
  Svar
  1. VA?! Vet ni inte vem Snape är? Har jag lärt upp mina svärföräldrar så dåligt? Jag ber om ursäkt! Severus Snape är professor i trolldryck på Hogwarts, alltså skolan där Harry Potter gick.
   Här kan ni läsa lite mer om Snape: http://sv.wikipedia.org/wiki/Severus_Snape

   Radera
 2. det svåra med gemensam kyrka är väl på lokalt plan. "Gemensam Kyrka i Mullsjö" - gemensam för vaddå? med vaddå? Det är inte ett namn som känns som "vi gör något nytt" utan snarare som en sammanslagning av tre samfund, vilket jag trodde man inte ville. Svårt namn? hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. /Ida-Maria (verkar inte synas... ?)

   Radera