söndag 3 februari 2013

Pilla sig i naveln.

Det känns som att jag läser för lite, går för lite på bio och umgås för lite med mina vänner. Det känns som att jag lagar för lite mat, är ute i solen för lite, ringer min mamma för lite. Det känns som att jag är på jobbet för många kvällar, att jag åker tunnelbana för mycket och att jag spenderar väldigt mycket tid med att smörja in min kropp med olika sorters krämer och salvor för att den är torr som fnöske. Det känns också som att jag umgås alldeles för lite med min man, vilket stämmer eftersom vi gått om varandra de senaste veckorna.
 
Imorgon är det måndag. Då ska jag göra massa saker som jag inte hunnit i veckan. Laga lite lunchlådor, till exempel. Och gå promenad i solen jättelänge, kanske med Emelie. Läsa åtminstone ett kapitel i min bok. Träna ki balans, förhoppningsvis med Angelica. Det vore trevligt att på bio med Andreas på kvällen, det ska jag nog försöka med. Och att lyckas ringa mamma vore också väldigt trevligt.
 
Bra saker jag gjort i helgen: haft equmeniastyrelsemöte. Väldigt trevligt. De är väldigt roliga att umgås med och det känns väldigt roligt att vara med och arbeta nationellt för att barn och ungdomar ska få bättre verksamhet lokalt. Och vi såg melodifestivalen här hemma hos mig, och jag fick användning av både gästrum och soffa för att styrelse-Stina och -Maja sov här. Och i fredags lyckades jag också luncha med Josefine, vilket var väldigt trevligt. Idag har jag lyckats städa lite här hemma, vilket verkligen behövdes. Och så fick jag gå på gudstjänst i Abra som styrelseledamot tillsammans med resten av styrelsen och bara vara på gudstjänst utan att delta. Och jag har tränat både i fredags och idag. Och vi gick en promenad i solen mellan Alvik och Abra, väldigt skönt.
 
Jag gissar att alla andra har lika mycket de vill göra och lika mycket de gör och lika mycket de känner att de inte hinner med. Vi lever i ett konstigt samhälle. Ibland tänker jag på min gamla scoutledare Magnus Einarsson som sa att det bästa som finns är att sitta i soffan och pilla sig i naveln, inte för själva pillandet, utan för att då vet man att man inte har mycket att göra. Jaa du, Magnus, pillar du dig i naveln nån gång?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar