fredag 8 juni 2012

Kandidatexamen i teologi

Idag har jag haft min sista skolavslutning. Det är en av de mysiga sakerna med att ha gått på THS, att man har skolavslutning med Den blomstertid nu kommer och allt. Det har man tydligen inte på så många andra högskolor... Men det har THS. Och avslutningstårta. Trevligt.
Lite konstigt känns det att ha gått klart skolan. För alltid, om jag så vill. Och att jag har en kandidatexamen. En Bachelor of Theology, Tjusigt värre!
Sju glada teologer: Ida-Maria, Karolina, Karin, AnnaCarin, jag, Louise och Ivani.
Här kramar jag rektor Owe. Först för att jag får min examen och sen för att jag får ett stipendium. Stipendiet fick jag för att jag med en god argumentation om hur betydelsefullt det varit för mig, skolan och equmenia att jag i två års tid suttit med i equmenias styrelse, att det engagemanget tagit många av mina helger och att jag därför i sommar skulle vilja kunna göra en längre semesterresa med min nyblivna make innan jag börjar arbeta som pastor och då inte heller kommer ha så många helger över. Detta tyckte stipendie-folket var bra. Jag tyckte det var bra att jag fick stipendiet. Så tack equmenia och stipendie-folket!
Nu sitter jag och Andreas på tåget till Alingsås. Imorgon blir det bröllop för Andreas vän Emily och hennes Tobias. De har bett att man ska ha hatt på sig. Jag kommer ha hatt.

4 kommentarer:

 1. Hjärtliga gratulationer!!!!
  Jag tänker på hur du vid den här tiden för fyra år sedan funderade; ska jag bli pastor....eller ska jag bli tandsköterska.... Det var inte ett lätt val och du har gjort en resa på många plan men du satsade rätt! Och det bästa av allt - Gud är med såväl soliga som regniga dagar!
  /Mamma

  SvaraRadera
 2. Grattis till examen Maria, och till stipendiet, väl värt!

  SvaraRadera
 3. Djupt imponerad av dig på många plan! Grattis! AnnSofie

  SvaraRadera