onsdag 27 juni 2012

Guldet blev till sand och konfaläger

Jag och Andreas skulle ha skrivit på ett andrahandskontrakt på en fyrarummare på 90 kvadrat idag. Det var församlingsmedlemmar som inte fick sålt sin lägenhet som skulle hyra ut. Hur fint som helst. Men igår sålde de lägenheten. Jag är glad för deras skull, det låg ju ganska mycket pengar i lägenheten. Men det är jättetråkigt för oss. Vi skulle kunna ha ett bibliotek om vi ville. Eller ett rum för våra sovsäckar. Eller så kunde vi få bo ihop med någon av våra vänner. Men nu blir det ju inte så. Men jag tror inte att vi kommer vara bostadslösa, det löser sig nog snart.

By the way är jag hemma ett par nätter från treveckorskonfalägret som jag är på nu. Jag tvättar och slösurfar och lyssnar på Sommar i P1. Det är fint. 
Lägret är intensivt och för mig lite förvirrande. De andra ledarna har varit med förr och har full koll på vad som brukar hända. Jag har ganska lite koll. Det är jobbigt. Men konfirmanderna är väldigt fina. Ledarna är ännu finare. Jag har roligt, får lagad mat och slipper diska, jag får undervisa om massa roliga sakar som Gud, människosyn, relationer, bibeln och etik. 
Jag har lite svårt att hitta min roll. Jag brukar ju vara lekledaren, men nu finns två fantastiska fritidsledare som tar hand om det. Så nu är jag pastor. Jag har haft på mig pastorsskjortan två gånger redan. Det känns både märkligt och bra. Men jag är inte enda pastorn, församlingsföreståndaren Pär är också där och han har ju bättre koll och mer vana av lägret, så det känns inte riktigt som att vi är på samma nivå, eller vad man ska säga. Dessutom är ungdomsledaren Sofia där, hon som slutar efter lägret och vars kontor jag ska flytta in i i höst. Hon är ansvarig för lägret och har varit det i åtta år, så hon har verkligen koll. Tur att musikern Jenny också är där ibland. Det är hennes första läger också, så hon är också lite utanför. Men hon har en väldigt tydlig roll - hon har hand om musiken. Dessutom jobbar hon bara 40 % så hon får åka hem och andas mer. Jag smiter ganska ofta in till Daniel eller Ylva som är kökspersonal. Det är trevligt. Lyssnar på Tommy Körberg och hackar gurka. 

Hur som helst. Jag har det bra. Förvirrat men kärleksfullt är det. Jag får göra fel. Och jag får skratta mycket. Bra grej. 

2 kommentarer:

  1. När Gud stänger ett fönster öppnar han (ibland) en dörr. Tråkigt med lägenheten, men den var ju egentligen för stor. Önskar att ni ska hitta ngt annat, som blir bra. Vi ber för det!
    Ha sköna dagar hemma med LB och ha inte för stora krav på dig, vad gäller konfaläger.
    På lördag åker vi till Rörö. Minns med glädje, när du kom dit och hälsade på oss. Kram LBmamma

    SvaraRadera
  2. Usch vad tråkigt att höra med lägenheten. :( Tänker på er och hoppas att ni ska hitta något annat snart, något som ni kommer trivas i ännu bättre! Kram!

    SvaraRadera